Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Een arbeidscontract: hoe werkt dat inhoudelijk?

Stel dat jij aan het werk bent gekomen – ondanks de coronacrisis – en aldus te maken hebt met een arbeidsovereenkomst. Gefeliciteerd, dit betekent dat jij een baan hebt gekregen. Maar dit duidt op een contract en niet altijd is duidelijk hoe dat in elkaar steekt. Zowel de regels als de inhoud van de arbeidsovereenkomst kunnen van elkaar verschillen en daar moet je goed rekening mee houden. Wat er precies in een dergelijk contract staat en waar je rekening mee moet houden wordt in deze blog beschreven. Pak overigens ook www.rockeylawyer.com/nl/nl erbij, daar staat ook de nodige informatie als je op bepaalde stukken stof wilt terugvallen. 

Wat staat er precies in een arbeidscontract? 

Een arbeidscontract wordt ook wel een arbeidsovereenkomst genoemd. Darain staan kortgezegd de afspraken tussen een werknemer en een werkgever. Je hebt een arbeidsovereenkomst als je in dienst bent van een werkgever en aldus loon krijgt. Dit wordt aangeduid met een van de volgende termen, waarbij het bij elk bedrijf weer anders is.

  • Loondienst 
  • Dienstverband
  • Dienstbetrekking

Waar het bij alle drie om hetzelfde gaat; het is belangrijk om te beseffen dat het allemaal om een arbeidsovereenkomst gaat. Of je nou een paar uur of full time werkt, het kan allemaal in de vorm van een arbeidscontract zijn geregeld en dat betekent dat jij als werknemer en de werkgever aan de andere zijde verplichtingen hebben gekregen. Jullie zijn niet voor niets een arbeidscontract overeengekomen, een arbeidsovereenkomst komt tot stand door aanbod en aanvaarding daarvan. Wat er precies in dit contract staat zijn onder meer de volgende dingen: de hoogte van je salaris, een eventueel concurrentiebeding, de duur van de opzegtermijn, hoeveel uur je werkt, de functie en het soort werk dat je doet, de datum van indiensttreding, het aantal vakantiedagen, jullie gegevens, waarbij deze compleet moeten zijn, anders ontbreken er belangrijke dingen om eventueel op terug te vallen. De voorwaarden voor een arbeidsovereenkomst zijn ook belangrijk en worden nog kort besproken. Als laatste punt zullen we aandacht besteden aan een situatie die geregeld voorkomt: een situatie waarin er geen contract bestaat. De voorwaarden van het arbeidscontract zijn in het kort de volgende. Als je in dienst bent van een werkgever en de werkgever opdrachten kan geven en ook de werkinhoud kan bepalen. Daarnaast kun je zelf het werk uitvoeren en doe je dat ook daadwerkelijk. Je krijgt tevens loon voor het uitgevoerde werk. Dit loon bestaat in de meeste gevallen uit geld, je werkgever mag loon ook boven het minimumloon in natura betalen. 

Geen arbeidscontract; wat dan? 

Wat als er geen arbeidsrelatie bestaat? Het directe gevolg is dat er verwarring kan ontstaan over de afspraken die je met je werkgever hebt – als je 3 maanden lang elke week of minimaal 20 uur per maand voor dezelfde werkgever werekt, dan mag je er simpelweg van uitgaan dat er een arbeidsovereenkomst bestaat.  Je mag daarnaast niet zomaar worden ontslaan. Als jouw werkgever het hier niet mee eens is, dan zal hij moeten bewijzen dat jij geen arbeidsovereenkomst heeft, hetgeen betekent dat hij dan de bewijslast draagt! Duidelijk, toch? 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn