Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Een afdekzeil

Niet iedereen heeft evenveel ruimte om spullen op te slaan. Als je een redelijk groot huis hebt, is er altijd wel een ruimte over die je kunt gebruiken voor opslag, zoals een garage, zolder of extra slaapkamer. Als je echter niet zo’n grote woning hebt moet je het meestal doen met een schuurtje of grote kast, of je moet een externe opslagruimte huren. Sommige spullen zijn echter niet zo gemakkelijk op te slaan als anderen, en als je wilt dat je meubels of apparaten goed blijven moet je ze goed beschermen. Vooral als je ze opslaat op een plek waar vocht en stof er gemakkelijk bij kunnen, zoals op zolder, in de kelder of in een schuurtje, is het belangrijk om de spullen af te dekken of in te pakken. Een afdekzeil kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je een bank wilt opslaan op een plek waar het vochtig kan worden of waar het stoffig is. Een afdekzeil wordt gebruikt om spullen af te dekken om ze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Elektrische apparaten, zoals wasmachines of vaatwassers, kunnen slecht tegen vochtige omstandigheden en ook stof kan ervoor zorgen dat de apparaten stuk gaan. Daarom is het verstandig om je waardevolle spullen af te dekken met een afdekzeil. In principe kun je een afdekzeil gebruiken om alles af te dekken wat je maar kunt bedenken. Het is een flexibel product dat het mogelijk maakt om spullen te bewaren die je even niet gebruikt, maar ook niet weg wilt gooien. Een goed voorbeeld is als je verhuist naar een woning waar een ingebouwde koelkast is, terwijl je zelf al een koelkast hebt. Als je van plan bent binnen een aantal jaren weer te gaan verhuizen, kan het handig zijn om de koelkast zo lang op te slaan. Dan heb je als je weer gaat verhuizen nog een koelkast en terwijl je in je huidige woning woont, staat hij niet in de weg. Je moet er echter wel voor zorgen dat de koelkast wordt beschermd in de ruimte waar hij wordt opgeslagen en hier kan een afdekzeil handig zijn.

De voordelen van een afdekzeil

Een afdekzeil kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Natuurlijk om spullen die je wilt opslaan goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf, maar er zijn ook andere toepassingen. Zo kun je een boot goed beschermen met een afdekzeil als je deze in de wintermaanden in het water laat liggen of buiten opslaat. Ook motors, auto’s en aanhangers kun je er goed mee beschermen. Daarnaast worden afdekzeilen vaak gebruikt in de bouw, om materialen mee af te dekken. Er worden bijvoorbeeld vaak hopen aarde of zand afgedekt met een afdekzeil, om te voorkomen dat het wegwaait of te vochtig wordt. Ook andere materialen en grondstoffen kunnen op deze manier worden beschermd. Als je graag gaat kamperen is een afdekzeil ook erg handig. Vaak heeft een tent namelijk geen bodem, en vooral wanneer de grond vochtig is kan het fijn zijn om de bodem te bedekken met een zeil. Op deze manier worden je spullen niet vies en als het regent, stroomt er geen water onder de tent. Ook is het verstandig om een afdekzeil onder de slaapcabine te plaatsen. Als het gaat regenen, wordt de grond onder de cabine vochtig en kan het vocht door de bodem omhoog komen. Het materiaal waarvan de bodem van een slaapcabine is gemaakt is lang niet altijd waterdicht en met een zeil onder de tent voorkom je dat het een natte boel wordt. Je moet er echter wel voor zorgen dat het zeil niet onder de tent vandaan komt, want dan komt de regen op het afdekzeil terecht en stroomt het alsnog de tent in. Het zeil bij de randen oprollen is dan ook verstandig, zodat het water er onderdoor kan stromen. Bij het afbreken van de tent is er nog een ander voordeel, vooral als het nat weer geweest is. De tent is nog helemaal schoon en droog, terwijl de onderkant van de slaapcabine vaak erg vies is als je geen zeil gebruikt. Nu is alleen het zeil smerig en dit kun je gemakkelijk schoonmaken. Even in de zon en het zeil is droog, waarna je het vuil er zo af kunt poetsen. Dit kun je zelfs als je weer thuis bent nog gemakkelijk doen.

Afdekzeilen kopen

Als je overtuigd bent van de voordelen van een afdekzeil, moet je op zoek naar een goede verkoper. Het is altijd handig om een afdekzeil achter de hand te hebben voor de opslag van spullen, het afdekken van materialen of als je op vakantie gaat. Zelfs voor het tijdelijk afdekken van je tuinmeubels als er slecht weer op komst is, kan heel goed met een afdekzeil. Op www.pvc-tarp.com vind je verschillende soorten afdekzeilen. Er worden bijvoorbeeld speciale afdekzeilen verkocht om het brandhout dat je buiten opslaat mee te bedekken, speciale zeilen die je na gebruik kunt weggooien en die van een mindere kwaliteit zijn, maar ook een lagere prijs hebben en speciale brandwerkende dekzeilen. Veel van deze zeilen zijn te gebruiken in verschillende situaties en de kwaliteit, de afmetingen en de kleur verschillen per afdekzeil. Er zijn zeilen verkrijgbaar met een kwaliteit tussen 100 en 250 gram per vierkante meter en je kunt kiezen uit de kleuren wit, groen, blauw en oranje. Ook is er een transparante variant. Op www.pvc-tarp.com vind je meer informatie over de verschillende zeilen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn