Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Een AED defibrillator aanschaffen?

Een hartstilstand, het zal je maar gebeuren. En wat als er geen AED defibrillator in de buurt is? Dan is de overlevingskans helaas zeer klein. Wanneer u beschikt over een AED neemt de overlevingskans na een hartstilstand met maar liefst 70% toe. Twijfel daarom niet langer en schaf een AED aan. Bij de AED webshop verkopen alleen de beste AED’s in elke prijsklasse. Kijk direct op aed-webshop.

De geschikte AED defibrillator

Een AED thuis, op de werkvloer of in een openbaar gebouw zou eigenlijk een must moeten zijn. De Automatische Externe Defibrillator, want daar staat de afkorting voor, kan cruciaal zijn voor personen met een hartstilstand. Gebleken is dat de kans op overleving bij de juiste manier van reanimeren met AED stijgt tot liefst 80 procent ten opzichte van reanimatie zonder hart defibrillator. Een gigantisch verschil en om dat verder te staven willen ze u ook nog even op het volgende wijzen. De overlevingskans bij reanimatie in combinatie met hart defibrillatie door omstanders is 70 procent, terwijl dat bij enkel defibrillatie door omstanders al afneemt tot 50 procent. Bij reanimatie plus een ambulance gaat dat getal nog verder omlaag, naar 20 procent en wanneer de getroffen persoon moet wachten op de ambulance, is de overlevingskans nog maar 10 procent. Er zijn verschillende soorten AED defibrillators:

  • Physio Control
  • Defibtech
  • Philips
  • Zoll
  • Heartsine
  • Defisign / Schiller

Physio Control (voorheen Medtronic) is al jarenlang een grote speler op het gebied van medische technologie. Het bedrijf heeft zijn oorsprong in de behandeling van hart- en vaatziekten en heeft daardoor ruime ervaring in de defibrillatie apparatuur in het ziekenhuis. De Defibtech Lifeline AED (semi automaat) is één van de meest verkochte AED’s in Nederland. De Lifeline AED defibrillator is betrouwbaar, op een simpele manier uit te lezen en door duidelijke instructies en grote bedieningsknoppen zeer overzichtelijk. De semi automaat is voorzien van een robuuste behuizing en is stofdicht en spatwaterbestendig.

Wat is de werking van een AED defibrillator?

Bovenstaande getallen maken duidelijk hoe cruciaal de aanwezigheid van een AED kan zijn, of dat nou in een openbaar gebouw, het kantoor, een school of thuis is. Met een AED defibrillator kunt u namelijk via elektroden schokken toedienen aan een persoon die een hartstilstand heeft gekregen. Het hart staat dan vaak niet helemaal stil, maar het hartritme is wel ernstig verstoord. Middels elektrische schokjes kan dat weer worden hersteld. Een goede hart defibrillator, zoals aangeboden in de webshop, geeft zelf aan of het toedienen van deze schokken noodzakelijk is. Het kan ook zijn dat iemand ‘slechts’ bewusteloos is, terwijl het hart nog goed werkt. In dat geval is het niet noodzakelijk om schokken toe te dienen. Ook wanneer er helemaal geen hartactie meer is en het hart dus volledig stilstaat, zal de AED defibrillator dat herkennen. Voorwaarde is dan wel dat u een AED van goede kwaliteit aanschaft. Om die reden biedt aed-webshop alleen kwalitatief hoogwaardige hart defibrillators aan. Alle AED’s die zij aanbieden zijn langdurig op de markt en uitermate betrouwbaar. Als een leven ervan afhangt, wilt u toch zeker weten dat u met de juiste apparatuur werkt? Koop daarom uw AED defibrillator bij de AED webshop.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn