Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

De voordelen van haardhout

Dehaardhouthandelaar - HaardhoutEr zijn verschillende manieren om uw huis op te warmen. De bekendste manier is misschien wel de ketel, welke in de volksmond ook wel gewoon verwarming wordt genoemd. De ketel verwarmt water, wat vervolgens via leidingen naar radiatoren wordt gebracht. Deze radiatoren worden warm en zijn zo gemaakt dat ze die warmte gemakkelijk naar buiten afgeven. Dit is natuurlijk niet de enige manier om uw huis te verwarmen. Andere opties zijn elektrische kachels, gaskachels en warmteboilers. Hoewel uw huis door al deze manieren warm zal worden missen ze een belangrijk ding: gezelligheid. De enige verwarming die ook een gezellige sfeer in uw huis brengt is de open haard. Dit is een hele oude manier om uw huis op te warmen. Een open haard werkt op haardhout, wat in de meeste gevallen gewonnen wordt uit gekweekt hout of de bij productie van bos. Een voordeel aan haardhout is dat het een onuitputbare energiebron is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld aardgas. Een nadeel aan de open haard daarentegen is dat het een laag rendement heeft. De meeste mensen gebruiken de open haard dan ook niet meer als enige verwarming, maar alleen als ze ook daadwerkelijk gezellig bij elkaar gaan zitten op koude, donkere dagen. Er bestaan tegenwoordig alternatieve vormen van de open haard die wel haardhout gebruiken, maar een hoger rendement hebben. Zo is er de pelletkachel. Deze loopt op houtpellets, wat kleine houten stukjes zijn die geproduceerd zijn om te verbranden. Ze zijn gemaakt van zaagsel en ander houtafval, en daarmee een extra zuinige manier. Ze maken het namelijk mogelijk dat houtafval wordt gerecycled. Bovendien is de energie die het kost om deze pellets te maken ontzettend laag. Tot slot kan een pelletkachel gecontroleerd worden op de toevoer van brandstof. Zo is het rendement een stuk hoger dan dat van een open haard. Een pelletkachel is daarom een milieubewust alternatief op de open haard. Tot slot is er de speksteenkachel. Deze bevat een bepaald soort gesteente die warmte snel opneemt en opslaat, om gedurende de rest van de dag langzaam af te geven. Bij deze optie wordt er voor korte tijd een hoog vuur gestookt. Het rendement van deze kachel is een stuk hoger dan dat van een normale open haard.

De verschillende soorten haardhout

Naast dat er verschillende soorten verwarmingen met haardhout zijn, zijn er ook verschillende soorten haardhout. Deze hebben ieder hun voor- en nadelen. Allereerst is naaldhout ongeschikt voor de open haard. Dit is omdat naaldhout veel hars bevat, wat rondspattende vonken oplevert. Het is daarom beter om loofbomen te gebruiken als bron van haardhout. De drie populairste vormen van loofhout zijn eikenhout, essenhout en berkenhout. Hiervan is berkenhout de zachtste, wat maakt dat het snel brandt en een hoog vuur geeft. Het is dus ook sneller opgebrand. Deze eigenschappen maken berkenhout geschikt voor een speksteenkachel. Een ander voordeel van berkenhout heeft dat het een losse bast heeft. Deze bast is erg geschikt voor het aansteken. Voor de open haard zijn hardere houtsoorten meer geschikt. Zowel eiken- als essenhout zijn een stuk harder, en branden daardoor langer en gelijkmatiger. Eikenhout is bijzonder geschikt haardhout voor grote open haarden. In alle gevallen is het belangrijk dat hout droog is. Het verbranden van nat hout resulteert in rookontwikkeling. Dit levert weer fijnstoffen in de lucht op en vervuiling van uw schoorsteen. Bovendien is het vlammenspel van nat hout een stuk minder mooi. Zorg er daarom dus altijd voor dat u droog hout koopt.

Hoe wij werken

Bij de haardhouthandelaar kunt u verschillende soorten haardhout en andere houtproducten kopen. Via onze website, http://www.dehaardhouthandelaar.nl/, kunt u een blik werpen op ons assortiment. Aan haardhout bieden wij essenhout, eikenhout en berkenhout. Dit hout is ovengedroogd, wat inhoudt dat het een aantal dagen in de oven is geweest. Dit doet het water dat in vers hout zit verdampen. Het gevolg hiervan is dat al ons haardhout een laag vochtgehalte heeft. Bovendien is ons hout van tevoren gekloofd. Dit maakt dat het een handig formaat heeft, en u dus niet thuis zelf nog aan de slag moet om het hout kleiner te maken. Het past meteen in de open haard. Behalve voor de open haard kan ons hout natuurlijk ook gebruikt worden voor buiten. Denk hierbij aan een kampvuur of een vuurkorf, waar u in de zomer heerlijk omheen kunt zitten. Naast haardhout verkopen wij ook briketten. Dit zijn handzame stukken samengeperst houtafval. Het voordeel van briketten is dat ze een erg laag vochtgehalte hebben, en erg milieuvriendelijk zijn. Tot slot bieden wij houtpellets, die u kunt gebruiken voor de pelletkachel. Wij proberen onze klanten te allen tijde zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dit doen we door bijvoorbeeld gratis te leveren door heel Nederland. Op deze manier kunt u zonder extra kosten volledig online onze producten kopen en heeft u er zo min mogelijk werk aan. Wij leveren bovendien snel: indien u voor vijf uur besteld, bezorgen wij het haardhout de volgende dag al. Hier hoeft u niet eens voor thuis te zijn, wij kunnen uw producten gewoon op een plaats neerzetten die u handig vindt. Ook voor de betaling hoeft u niet aanwezig te zijn, u kunt namelijk gewoon via iDEAL of creditcard vooraf betalen. Indien u vragen heeft over onze producten, onze werkwijze of over haardhout in het algemeen kunt u ons telefonisch bereiken. Onze medewerkers zullen proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn