Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

De veelzijdigheid van een cementkuip

Wie aan een cementkuip denkt, die denkt aan bouwplaatsen. Aan stoere bouwvakkers, vakmannen die muren metselen en grote kuipen vol cement dat gebruikt moet worden voor het hard begint te worden en niet meer uit de kuip verwijderd kan worden. Toch heeft de cementkuip eigenschappen die het mogelijk maken om de kuip voor heel andere doeleinden te gebruiken. Deze verrassende veelzijdigheid brengen wij graag onder de aandacht, want wij zijn inmiddels laaiend enthousiast over de cementkuip.

Waarvoor een cementkuip allemaal gebruikt kan worden

Om alvast een tip van de sluier op te lichten, laten we weten waarvoor de cementkuip zoal geschikt is. Denkt u maar eens aan:

  • Vijvers
  • Waterreservoirs
  • Boom- en plantencontainers
  • Zandbakken
  • Kinderbadjes
  • Waterornamenten
  • Voederbakken

De lijst kan oneindig lang worden als we door blijven denken over de mogelijkheden die de cementkuip ons biedt. Onze eerste ingeving was het gebruiken van een kuip voor het creëren van een vijver. Veel mensen in Nederland beschikken over een kleine achtertuin. Toch willen ze graag een leuke inrichting creëren en in de meeste gevallen gaat de voorkeur dan uit naar het aanleggen van een mooie waterpartij. Maar hoe leg je in een kleine tuin toch een leuke vijver aan? Hier komt de cementkuip direct goed van pas. Door de robuustheid waarmee dit soort kuipen gemaakt worden, zijn ze ook uitermate geschikt voor andere doeleinden, zoals het maken van vijvers. De kuipen zijn in verschillende vormen en afmetingen verkrijgbaar, zodat er gekozen kan worden voor een ronde vijver, maar ook voor een rechthoekige vijver. Omdat de cementkuip zo sterk is, is hij in te graven en kan hij jaren meegaan als vijver in elke tuin. De kuip hoeft echter niet ingegraven te worden, maar kan ook staand op en stevige ondergrond als vijver dienen. Hierdoor is de cementkuip ook heel goed te gebruiken als vijver op een balkon. Dit biedt vele mogelijkheden en daarmee hoeven mensen die in een appartement wonen geen tuin te hebben om toch van een vijver te genieten. Daarentegen biedt het voor mensen met een grote tuin en grote vijver ook zo zijn voordelen. Wanneer u een grote vijver heeft, dan weet u dat het belangrijk is om de conditie van de vissen op pijl te houden. In veel gevallen is het daarom slim om in de buurt van de vijver een cementkuip in te graven en hier een quarantainebak voor de vissen van te maken. Deze kunt u gebruiken voor het laten wennen van nieuwe vissen, die na de quarantaineperiode in de vijver bij de andere vissen geïntroduceerd kunnen worden. U kunt ook zieke vissen apart zetten om ze te verzorgen en medicatie toe te dienen. Een praktische oplossing voor mensen die bijvoorbeeld bijzondere vissen als koikarpers houden.

Andere praktische doeleinden

Zoals u merkt is een cementkuip zeer water- en weerbestendig en daarom kunt u met roosters en deksels zelfs waterornamenten en afwateringssystemen creëren. Maar de kracht van deze kuip zit hem in het materiaal waarvan het gemaakt is. De kuipen kunnen zelfs tot 1500 liter worden geleverd en daarmee is het een ideale oplossing voor het op kuip houden van bomen en planten. Vooral op het gebruik van terrassen, waar geen bomen aanwezig zijn, kunnen bomen goed in deze kuipen gehouden worden. Daardoor zijn ze ook te verplaatsen, wat voor minder winterharde soorten ideaal is omdat ze daardoor naar binnen kunnen om te overwinteren. Bent u, net als wij, enthousiast geworden over het gebruik van cementkuipen? Ontdek deze kuipen onder de speciekuipen op tuinartikelen.nu. Tuinartikelen levert ronde en rechthoekige kuipen, met of zonder deksels en roosters die u voor deze en nog vele andere doeleinden kunt gebruiken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn