Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

De toneelschool in Amsterdam voor aanstormende talenten

Een acteur of actrice is een creatief persoon. Daarom staat iemand die graag een acteur wil worden ook nooit stil. Er is immers altijd ruimte voor innovatie, verbetering en natuurlijk reflectie. Een acteur is iemand die constant in staat moet zijn om iemand anders te zijn. Je speelt dus eigenlijk een schizofreen met meerdere persoonlijkheden. Dit is één van de mooiste aspecten van het vak, want je leeft maar één keer en door te acteren kun je toch meerdere karakters in jezelf ontdekken. Je kunt spelen met versies van jezelf waar je anders nooit bij stil had gestaan. In die zin zijn acteurs mensen die volop leven en echt alles uit hun binnenste naar boven halen. Mits je natuurlijk als acteur verschillende rollen speelt. Als je je hele leven lang 1 rol speelt in GTST, dan mis je de variatie die nodig is om inzicht te krijgen in verschillende manieren van leven. Een gewoon mens zit immers al vrij snel vast in de dagelijkse sleur van zijn of haar persoonlijkheid. Alles wordt al snel een ritme en gewoonte waar weinig nieuw aan is. Juist als acteur moet je jezelf constant herontdekken. Het is immers niet alleen maar een kwestie van een paar zinnetjes oplezen, maar het is juist een kwestie van jezelf inleven in een heel ander persoon. Hierdoor kun je, als je een goede acteur bent, dus ook voor een tijd een heel ander iemand worden. Je bekijkt de wereld dan door de lenzen van je karakter. Om dit niveau te bereiken en dus echt iemand anders te worden heb je natuurlijk wel training nodig. Je kunt niet zomaar even iemand anders worden. Dat vergt inzet en heel veel oefenen. Om je acteer vaardigheden aan te scherpen kun je gebruik maken van de Toneelhuis Amsterdam. Via Vooropleiding Theater Nederland kun je naar de toneelschool. Je kunt dan kiezen voor een vooropleiding theater en je kunt kiezen voor het toneelschool traject. De eerste cursus is een cursus voor acteurs die naar het theater willen. Wil je echter naar de toneelschool, dan kun je het toneelschool traject volgen. Dit traject volgt het curriculum van de HBO toneelscholen. Door deze lessen te volgen kun je jezelf goed voorbereiden op de HBO toneelschool. Je zult namelijk toelatingsexamen moeten doen en het is nooit verkeerd om jezelf hier extra goed om voor te bereiden.

Hoe leer ik acteren op de toneelschool?

Acteren leer je door te doen. Verwacht dus geen saaie hoorcolleges op de toneelschool. Wat je kunt verwachten zijn intensieve praktijklessen van een hoog niveau. Je wordt constant uitgedaagd om jezelf te verbeteren en om op te stijgen tot nieuwe hoogtes. Het is zeker geen rustige beginnerscursus waar je mee te maken hebt. Natuurlijk wordt de basis van het acteren onderwezen, maar je wordt wel meteen in het diepe gegooid. Dit is namelijk de enige manier om snel en effectief te leren. Je moet kunnen improviseren, je moet kunnen samenspelen met anderen en je moet snel kunnen omschakelen. Dit leer je natuurlijk niet alleen. Je hebt hulp van je medestudenten en de professionele acteurs en regisseurs die je als docenten hebt.

Meer weten over de toneelschool? Kom langs op toneelhuisamsterdam.nl

Mocht je meer informatie willen over acteercursussen en voortrajecten, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de website. Hier vind je onder andere informatie over:

  • Acteerlessen
  • Acteeropleiding
  • Acteerworkshop
  • Theaterschool Amsterdam
  • Toneelspelen

Mocht je vervolgens nog meer willen weten, dan kun je altijd even bellen. Het telefoonnummer waarmee je contact op kunt nemen vind je op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn