Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

De kosten van verkoop van huis wilt u zo laag mogelijk houden

Als u uw huis gaat verkopen dan komt er nog heel wat bij kijken. Naast stress zijn er diverse kosten van verkoop van huis waar u rekening mee moet houden. Een makelaar inhuren is een slimme zet maar dit zijn natuurlijk nu net de extra kosten van verkoop van huis waar u niet op zit te wachten. Het gaat er daarom ook om dat u een puike service krijgt tegen een redelijke prijs. Wij van makelaarkosten stellen niet dat de goedkoopste de beste keuze is. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit in de zin dat uw huis voor een goed bedrag verkocht wordt. U wilt misschien ook kopers aantrekken die passen bij de wijk waarin u woont en dat uw huis goed behandeld gaat worden. Er zijn al met al heel wat redenen om de kosten van verkoop van huis tegen elkaar af te wegen. Doorgaans kost het u natuurlijk geld om een verkoopmakelaar in de arm te nemen. Hij of zij zorgt voor de nodige marketing, zet uw huis op Funda en doet een, doorgaans gratis taxatie van uw woning. Hij leidt mensen rond door uw huis en houdt waarschijnlijk open dagen. Ook de onderhandelingen of bemiddelingen met de kopende partij kan diegene tot zijn rekening nemen. U hebt het immers al druk genoeg om een nieuw huis te kopen en in te richten. Al deze werkzaamheden bepalen het uiteindelijke tarief, ook wel courtage genoemd, van de verkoopmakelaar. Tezamen vormen ze de kosten van verkoop van huis. Zijn dit de totale kosten van verkoop van huis? Vermoedelijk wel, want de notaris die het verkoopcontract opstelt wordt meestal betaald door de kopende partij.

Bereken de kosten van verkoop van huis voordat u een verkoopmakelaar in de arm neemt

U kunt via onze website direct diverse kosten van verkoop van huis berekenen. Daarnaast leest u over alle bijkomende kosten bij de aankoop, verkoop en taxatie van een koopwoning. Dit geldt trouwens ook voor de kosten bij het verhuren van één van uw huizen. Een verhuurmakelaar kan in dat geval zeker soelaas bieden. U moet immers een net verhuurcontract opstellen en daar komt nog heel wat juridisch jargon bij kijken. Een contract moet te allen tijde waterdicht zijn. Of u nu verkoopt, koopt dan wel verhuurt of huurt, u hebt rechten waarop u terug kunt vallen. Het moge daarom duidelijk zijn dat u in uw eigen regio zoekt naar een betrouwbaar persoon die kaas heeft gegeten van dergelijke onderwerpen. Doe daarom de gratis vergelijkingscheck en bekijk de diverse kosten van verkoop van huis per makelaar bij u in de buurt.

  • Geef aan wat u precies wenst, in dit geval wilt u uw huis verkopen,
  • Geef vervolgens uw adresgegevens op,
  • Geef aan wat voor type woning het is en maak een schatting van de waarde van het huis,

Wij geven u vervolgens een overzicht waaruit u kunt opmaken welke makelaar het beste aansluit op uw wensen.

Alle tarieven en onkosten van de makelaars kunt u hier online met elkaar vergelijken

Mocht u vragen hebben over de verkoop van uw huis dan zult u dankzij de informatie op onze website de juiste persoon kunnen vinden om dit in goede banen te leiden. Wij zijn overigens een geheel onafhankelijke platform zodat we objectief de diverse makelaarskantoren met elkaar kunnen vergelijken. Het is immers uiteindelijk uw eigen keuze, wij willen die niet voor u maken. De courtage bepaalt uiteindelijk welk percentage van het verkoopbedrag naar de makelaar gaat. Dus kijk hier op de diverse ontvangen offertes goed naar!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn