Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

De dingen die u moet weten bij aanvraag van visum voor Turkije

Staat u op het punt om op vakantie te gaan naar Turkije, maar heeft u nog geen visum? Het is dan raadzaam om naar de website Evisumdienst.nl te gaan om hier uw visum voor Turkije aan te vragen. Hier vindt u ook belangrijke informatie die u moet weten voordat u een visum voor Turkije aanvraagt. Kijk ook eens bij de veel gestelde vragen om te zien wat u moet regelen en waar u rekening mee dient te houden. Er wordt onder andere antwoord gegeven op de volgende veel gestelde vragen:

Voor het lezen van meer antwoorden op belangrijke vragen, verwijzen we u graag naar de website. Heeft u daarna nog vragen, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met de klantenservice.

Visum voor Turkije aanvragen kan alleen online

Is uw vakantiegeld al bijna binnen, dan kan het uitkijken naar die ene mooie vakantie beginnen. Er zijn mensen die hun vakantie al ver van tevoren hebben gepland. Het kan zijn dat u juist meer iemand bent van last minute reizen. Houdt u erg van parelwitte stranden en helderblauwe zeeën, dan voelt u er misschien wel wat voor om naar Turkije af te reizen. Het is hét land om heerlijk tot rust te kunnen komen. Hier kunt u zich even helemaal onttrekken van al uw verplichtingen en bent u er even helemaal uit. We raden van harte aan ook uw mobiele apparaten, behalve uw mobiele telefoon, toch vooral thuis te laten. Maak van uw telefoon alleen gebruik in geval van nood, zodat u zich niet bezig hoeft te houden met wat vrienden op de sociale media aan berichten plaatsen. Ook kunt u op die manier niet steeds uw mail bekijken. Schakel de afwezigheidsmelder aan en vermeld hierin dat u lekker op vakantie bent en u na uw vakantie eventuele mails zult beantwoorden. Heeft u een prachtige locatie gevonden in Turkije en heeft u een mooi huis op het oog, dan is het misschien wel een goed idee om gewoon te gaan boeken. Heeft u eenmaal geboekt, dan willen we u graag meegeven dat het ook essentieel is om een visum voor Turkije aan te vragen. U dient er rekening mee te houden dat een visum voor Turkije aanvragen niet meer op het vliegveld in Turkije kan gebeuren. Voorheen was dat wel mogelijk, maar sinds kort kan het aanvragen van een visum voor Turkije alleen nog online. Het is bijzonder vervelend wanneer u hier pas achter komt in het land zelf, dus we stellen u graag op de hoogte van dit feit. Het lijkt misschien onhandig om een visum voor Turkije alleen online aan te kunnen vragen, maar eigenlijk is het veel simpeler. Ten eerste hoeft u niet meer in een ellenlange wachtrij te staan om uiteindelijk een visum voor Turkije te kunnen krijgen. Tegenwoordig is het aanvragen van een visum voor Turkije zo gepiept. Het scheelt u dus erg veel tijd om het visum niet meer op het vliegveld zelf aan te moeten vragen. Zo kunt u, wanneer u geland bent in dit land, gelijk aan uw vakantie beginnen. Zoals gezegd is het aanvragen van een visum voor Turkije erg simpel, maar vooraf is het van belang om enkele cruciale dingen te weten. Allereerst dient u in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart. Is dit het geval, dan moet deze nog op z’n minst 8 maanden geldig zijn wanneer voor vakantie vertrekt. Is het document minder dan 8 maanden geldig, dan dient u een nieuw document aan te vragen. Dit doet u bij de gemeente. Ga langs bij het gemeentehuis van uw woonplaats en zorg ervoor dat u een recente pasfoto heeft laten maken die voldoet aan de eisen. Na deze aanvraag kunt u uw nieuwe paspoort of identiteitskaart binnen een dag of 5 ophalen. Nu bent u zover dat u uw gewenste visum voor Turkije aan kunt vragen. Nu gaat u naar de website Evisumdienst.nl om online het visum voor Turkije aan te kunnen vragen. U vindt het aanvraagformulier op deze website die u hiervoor nodig heeft.

Nog meer belangrijke dingen die u moet weten

Het is belangrijk om goed de aandacht te schenken aan het invullen van alle benodigde gegevens. Heeft u namelijk een foutje gemaakt en komt u hier te laat achter, dan kan dit grote gevolgen hebben. In het ergste geval moet u een nieuw visum voor Turkije aanvragen, omdat u wellicht het land anders niet in kunt komen. Gelukkig is het via deze website niet erg duur om een visum voor Turkije aan te vragen. Wilt u met het hele gezin op vakantie, let er dan wel op dat u voor alle gezinsleden een visumaanvraag doet. Voor het invullen van het formulier moet u ook invullen vanaf welke datum u wilt dat het visum in werking treedt. Dat betekent overigens niet dat u op deze datum ook in Turkije zult moeten zijn. Dat kan ook gerust later. Het betekent alleen dat het mogelijk is om vanaf die datum het land in te komen. Let er alleen wel op dat uw visum niet onbeperkt geldig is. U heeft dan nog 180 dagen om het land aan te doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn