Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Computerafval laten ophalen

Mijn zoon had altijd al interesse in elektronica en was hier veel mee aan het rommelen toen hij een tiener was. Hij vond het leuk om dingen uit te proberen en te zien of hij zelf apparaten kon repareren. Ik ben zelf niet technisch en mijn vrouw ook niet, dus ik vroeg mij altijd af hoe het kon dat hij dit wel was. Ik kon veel apparaten repareren en had in zijn kamer dozen vol met elektronica. Hij is uiteindelijk niet elektronica gaan studeren, maar is bouwkundige geworden. Tijdens zijn studie had hij een bedrijfje opgezet en kocht hij computers en andere apparaten in bij bedrijven die hij daarna wilde doorverkopen. Tijdens zijn studie stond zijn kamer vol met computers, beeldschermen, faxen en printers. Hij had een gedeelte verkocht, maar het bedrijfje liep niet goed genoeg. Hij besloot om te stoppen met het bedrijfje en liet de computers staan. Het vervelende met elektrische apparaten is dat ze na een aantal jaar te oud zijn en dat er betere apparatuur te koop is. Wij hebben al de computers en apparaten op de zolder gezet, maar wisten niet wat we er mee konden doen. Door de jaren heen heb ik meerdere malen gevraagd wat we met het computerafval konden doen, maar hij zei elke keer dat hij het zou regelen. Mijn zoon is al jaren uit huis, maar het computerafval bleef staan. Al het apparatuur stond er al jaren en het was ook niet meer mogelijk om het te verkopen. Toen ik een maand geleden het huis aan het opruimen was, besloot ik om ook wat aan deze apparatuur te doen. Ik wilde het computerafval laten ophalen door een bedrijf, zodat het gerecycled kon worden. Mijn zoon vond dit een goed idee, zodat we er eindelijk van verlost waren.  

Computerafval laten recyclen door Van Beek RecycE-L

Online zocht ik naar bedrijven in de buurt waar je computerafval naar toe kan brengen. Ik vond diverse bedrijven die apparatuur recyclen en dat was voor mij een voorwaarde. Ik vond het erg belangrijk dat de materialen in de apparaten opnieuw zou worden gebruikt. Er zitten veel bruikbare materialen in en ik wilde niet dat het verbrand zou worden. Een van de bedrijven in de buurt die kon helpen met het afval was Van Beek RecycE-L. Op de website https://vanbeek-recycel.nl/computer-afval/ van Van Beek RecycE-L las ik dat dit bedrijf particulieren en bedrijven helpt. Alle materialen worden gerecycled door dit bedrijf en als het nodig is, dan kunnen ze een vernietigingsrapport opsturen. Dit bedrijf komt gratis langs bij particulieren, maar aangezien ik erg veel computerafval had, wist ik niet of dit ook voor mij het geval was. Ik nam contact op via de website en vertelde dat ik erg veel apparatuur en computerafval had. Gelukkig vonden ze het geen probleem om langs te komen en ze konden gratis alles meenemen. Ik was hier erg blij mee, want dat hoefde ik niet alles zelf te vervoeren. Ik maakte een afspraak voor een paar dagen later, zodat alles opgehaald kon worden.

Al het apparatuur is weg

Een paar dagen later kwam er iemand langs om al het computerafval op te halen. Het waren erg veel producten en gelukkig deed deze persoon bijna al het werk. Ik had al veel apart gezet, zodat het gemakkelijk opgehaald kon worden. Ik ben blij dat het computerafval weg is, want dit scheelt veel ruimte in huis. Voor het ophalen van computerafval kan ik Van Beek RecycE-L aanraden.

  • Voor particulieren en bedrijven
  • Ze haalden het afval gratis op
  • Alles wordt gerecycled
  • Ik ben van het afval af
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn