Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Castelli wielerkleding

Wanneer je aan het wielrennen bent dan is goede kleding essentieel. Je wilt geen broekje dat wappert in de wind of een shirt dat bij de eerste bocht van je lijf scheurt. In de bergen, waar hoge snelheden gehaald worden, is het belangrijk dat je op je outfit kunt vertrouwen. Wanneer je met 70 kilometer per uur naar beneden suist moeten er geen gekke dingen gebeuren. Wielerkleding van Castelli is van hoge kwaliteit en sluit naadloos aan op het lichaam. De kleding heeft enkele grote voordelen ten opzichte van gewone sportkleding:

  • kleding van Castelli heeft een uitstekende pasvorm
  • de kleding is erg comfortabel
  • de fietskleding heeft een mooi design
  • je outfit is bestand tegen allerlei omstandigheden
  • de stof is van hoogwaardige kwaliteit

In de eerste plaats hebben de broeken en shirts van Castelli een geweldige pasvorm. De kleding sluit perfect aan op het lichaam. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het rijden geen last hebt van je outfit en je dus volledig kunt richten op het breken van je persoonlijke records. Bovendien vang je door goede kleding minder wind, waardoor je een etappe sneller kunt afleggen. Denk er wel om dat de kleding klein uitvalt door de strakke pasvorm. Zorg er dus voor dat je, wanneer je niet zeker bent over de juiste maat, een maatje groter kiest. Naast het feit dat de kleding goed past is deze ook zeer comfortabel. Voor de achterkant van het shirt is de speciale stof “ProSecco” ontwikkeld. Deze stof zorgt ervoor dat overtollige transpiratie snel verdampt. Hierdoor blijft je rug droog en kun je langer doorrijden zonder daarvan last te ondervinden. Ook het design van de kleding is volledig gericht op prestatie en elegantie. Zo zijn de mouwen van jassen en fietsshirts van Castelli erg aerodynamisch gevormd. Deze komen dus, zelfs bij stevige wind, niet los van je lichaam. Dit ziet er niet alleen zeer fraai uit, maar ook lever je buitengewone prestaties. De broeken van Castelli zitten bovendien erg strak. Dit is niet alleen gedaan uit naam van design maar heeft ook een praktische functie. De strakke broek helpt om alles uit je beenspieren te persen. De broek zit echter niet te krap of beperkt je in de bewegingsvrijheid. Shirts en broeken van Castelli zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Of je nu moet rijden door de stromende regen of in de brandende zon, de kleding blijft altijd comfortabel. Dit maakt de kleding geschikt voor veel verschillende wielerrondes over de gehele wereld. Je hoeft niet bang te zijn dat je kleding niet geschikt is voor de koers die je gaat rijden. Conclusie; producten van Castelli zijn van zeer hoge kwaliteit.

Een korte geschiedenis van Castelli

Om erachter te komen waarom de pakken van Castelli zo goed werken gaan we een stuk terug in te tijd. Onze eerste stop is 1876, waar een Italiaanse kleermaker met de naam Vittore Gianni met zijn bedrijfje sportkleding maakt voor diverse grote sportclubs in Italië. AC Milaan en Juventus zijn bijvoorbeeld belangrijke klanten van deze man. In 1935 veranderd het bedrijf van Gianni wanneer de Armando Castelli voor medewerker wordt van zijn bedrijf. In 1939 neemt deze jonge Castelli zelfs het bedrijf helemaal over. Armando weet de belangrijke klanten van het bedrijf te behouden. Het bedrijf behoud de naam van de kleermaker uit de negentiende eeuw. Grote wielrenners als Fausto Coppi en Gino Bartali zijn vaste afnemers. De zoon van Armando, Mauri, wordt geboren in 1948. Deze jongen groeide op en zag zijn helden, waaronder Fausto Coppi, altijd rijden in de beste kleding. In 1974 vormt Mauri een nieuw merk; Castelli. Dit merk blijft in de jaren daarna het wielrennen innoveren. Zo is er het eerste aerodynamische sportbroekje in 1977. Deze broek zorgde voor een revolutie in het wielrennen. In 1981 gaat het bedrijf nog een stap verder door de broeken te produceren in diverse kleuren, waar eerst alleen de kleur zwart was toegestaan. In 1983 wordt het mogelijk de naam van de sponsors direct op de shirts te drukken met een speciale verftechniek. In 1984 draagt Francesco Moser thermische kleding van Castelli tijdens het wielrennen. Hij is hiermee de eerste wielrenner ooit die dit doet. In de laatste jaren zijn er talloze nieuwe innovaties geweest, teveel op te tellen. Castelli is een toonbeeld van kwaliteit en is dit al bijna honderd jaar. Het merk doet er alles aan om dit zo te houden.

Bestellen en beginnen!

Wil je beginnen met wielrennen maar heb je nog geen kleding, dan is een pak van Castelli een uitstekende keuze om mee te beginnen. Er zijn veel verschillende aanbieders van dit merk en ook op het internet vind je de producten in tientallen webshops. Een van deze webshops is die van Bike and Travel. Op hun website, http://www.bikeandtravel.nl/, vind je nog veel meer informatie. Ook is er een handig tabel te vinden waar je precies kunt zien welke maat sportkleding je zou moeten bestellen. Betalen is snel en eenvoudig en de producten worden  bezorgd door PostNL. De website rekent bovendien geen bezorgkosten bij bestedingen van meer dan 50 euro. Mocht er toch iets niet helemaal naar wens zijn dan is dit geen probleem. Je stuurt je product gewoon retour en krijgt dan het aankoopbedrag helemaal terug. Neem dus snel een kijkje op de website voor de nieuwste aanbiedingen en het beste advies. Wie weet rijd jij binnenkort mee tussen de professionals in je gloednieuwe Castelli kleding!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn