Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Camperen voor het hele gezin

In het najaar begint het bij de meeste mensen alweer een beetje te kriebelen. Dat zomergevoel dat net voorbij is, de bladeren beginnen weer van de bomen te vallen en het regent net weer wat vaker dan voorheen. Het is dan fijn om na te denken over je volgende vakantie. Camperen is vaak een super leuke mogelijkheid, met name voor een gezin met kinderen. Op de website van campingdeberken.nl kun je overzichtelijk zien per zogenaamd ‘verblijfssoort’ wat de beschikbaarheid is. Camperen kan in dit gebied in een tent of een klein huisje. Via de website worden verschillende accommodaties verhuurd, zoals:

  • Berkentent
  • Huurchalet
  • Berkenstudio
  • Trekkershut

De tent en het chalet zijn tot 6 personen beschikbaar. Camperen wordt op deze manier ideaal voor het hele gezin. Er is uiteraard ook aan de kinderen gedacht. Voor de jongere avonturiers onder ons, zijn er op Camping de Berken verschillende speeltuinen en knutselruimtes beschikbaar. Er is zelfs een dierenweide waar kinderen in de middag met de verzorger mee kunnen lopen en kunnen helpen bij het voeren van de inwoners van de dierenweide. Alle kippen, geiten en konijnen weten dat het in de middag lunchtijd is en komen altijd vrolijk op de verzorger en de helpers afgerend om vervolgens na het eten nog even om wat aandacht te vragen.

Camperen in eigen land

Camperen kan uiteraard ook in het buitenland, maar vaak vergeten mensen hoeveel ons eigen land te bieden heeft. Camperen in Drenthe is bijvoorbeeld de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Veel jonge gezinnen trekken er met de auto op uit om vervolgens in het mooie Drenthe neer te strijken. Camperen is met name zo in trek omdat je op een totaal andere plek zit maar toch vaak dicht bij huis. Afhankelijk van je woonplaats natuurlijk. Ook als het wat minder mooi weer is, biedt Camping de berken uitkomst. Er zijn ontzettend veel dingen te doen in de buurt van de camping. Een voorbeeld hiervan zijn de verschillende pretparken, zoals:

  • Hunebedcentrum
  • Sprookjeshof Zuidlaren
  • Attractiepark Drouwenerzand
  • Joytime outdoor belevingspark

Voor alle ouders moet het natuurlijk ook vakantie blijven en daar wordt dan ook goed op in gespeeld. Er zijn veel eetgelegenheden en brasserieën waar voor scherpe prijzen gegeten kan worden. Ook kan er op veel locaties eten afgehaald te worden, zodat er niet moeilijk gedaan hoeft te worden met gaspitjes en vieze pannen. Het moet voor iedereen vakantie zijn en dat weten ze in Drenthe als de beste.

Vakantie is nog nooit zo leuk geweest

Camperen in Drenthe biedt veel mogelijkheden op het gebied van buiten sporten. Een hele populaire trekpleister is het paardijen. Bij Manage Gasselte kun je terecht als je nog nooit op een paard hebt gezeten, maar ook de gevorderden kunnen hier hun hart ophalen. Er worden dagelijks lange buitenritten georganiseerd. Deze ritten gaan door bossen en weilanden en staan bekend om hun avontuurlijke karakter. Er wordt door plassen gegaloppeerd en na afloop worden de paarden nog eens omgespoeld met een tuinslang. Zelf moet je natuurlijk rekening houden dat je vies kan worden, maar de meeste paardenliefhebbers weten dit en vinden dit natuurlijk geen probleem. Naast paardrijden zijn er nog talloze andere dingen te doen in deze omgeving, zoals golfen en mountainbiken. Er zijn verschillende routes die met de mountainbike gereden kunnen worden. Je kunt met of zonder begeleiding routes van ongeveer 30 kilometer afleggen. De meeste routes gaan dwars door de bossen, maar er is ook nagedacht over de pauzes. Langs de route zijn er verschillende eetgelegenheden waar je even kan stoppen voor een broodje, een kopje koffie of waar je gewoon even kan uitrusten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn