Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Audi a1 winterbanden: zijn ze een goede investering?

Ongeacht hoeveel veiligheidsvoorzieningen je voertuig heeft, het zijn de banden die bepalen hoe het voertuig rijdt en omgaat met sneeuw en ijs. Zijn audi a1 winterbanden de moeite waard om te kopen? Eenvoudig antwoord: ja, ja, ja! Maar waarom denken we dat? Wel, de Audi is al heel wat jaren een fantastische auto. Alle versies zien er geweldig uit, geven je vertrouwen op de weg en hebben een fantastische bouwkwaliteit. Als de temperatuur daalt en de wegen gevaarlijker worden, wil je natuurlijk nog altijd als Audi-eigenaar veilig op de weg rijden. Gelukkig met een Audi, is het maken van zo’n investering ook echt lonend, omdat een A1 met winterbanden een ongelooflijk veilig voertuig zal zijn bij koud weer. Waarom? Je voertuig wordt op de weg gehouden door vier contactgebieden van de banden die niet veel groter zijn dan de grootte van je handpalm. Alle stuur-, rem- en versnellingskrachten tussen een voertuig en de weg worden gecontroleerd door de banden. Dunlop audi a1 winterbanden zijn ontworpen en getest om je veiliger te houden op onze winterwegen. En om te begrijpen waarom je beter investeert in een set audi a1 winterbanden, helpt het om te begrijpen hoe ze werken. In tegenstelling tot veel andere automerken, heeft de Audi voor- of vierwielaandrijving. Dus terwijl de achterwielen van je buren als een gek ronddraaien, zul jij met alle vertrouwen van je oprit wegrijden, ongeacht het weer. Misschien kun je je buur een rit naar zijn of haar werk aanbieden?

De beste tijd om audi a1 winterbanden te monteren

Wacht niet tot je je eerste slipervaring om je audi a1 winterbanden te installeren. Zodra de temperatuur onder de 7 ° C zakt, moet je overwegen om over te schakelen naar audi a1 winterbanden om te profiteren van de toegenomen tractie, remkracht en wegligging die ze bieden. De winterbanden van vandaag zijn niet alleen ontworpen om te presteren onder winterse omstandigheden, maar presteren ook beter op koude en droge wegen. En denk eraan, als je eenmaal je adem kunt zien, is het tijd om de winterbanden boven te halen. Onthoud dat bij het uitrusten van je voertuig met audi a1 winterbanden, het belangrijk is dat winterbanden in sets van vier worden geïnstalleerd om de controle en stabiliteit van je voertuig te behouden. Alles minder dan vier winterbanden brengt de veiligheid van je voertuig (en ook jezelf en andere passagiers) in gevaar.

  • Installeer dus nooit slechts twee winterbanden op de vooras van een voertuig. Dit is bijzonder gevaarlijk en kan leiden tot volledig verlies van controle van het voertuig. Als je twee winterbanden alleen op de vooras installeert, neemt de grip aan de voorkant toe, wat leidt tot een vals gevoel van zelfvertrouwen en minder grip aan de achterkant, waardoor overstuur ontstaat.
  • Als je slechts twee Audi A1 winterbanden alleen op de achteras monteert, neemt de grip aan de achterkant toe, maar dit kan een bestuurder verrassen omdat er minder grip is aan de voorzijde, waardoor onderstuur wordt veroorzaakt.

Het verschil tussen zomer- en winterbanden

Het verschil tussen zomer- en winterbanden zit in de samenstelling van het rubber, zomerbanden zijn flexibel en hebben veel meer grip bij warmer weer, maar wanneer de temperatuur onder de 7 graden daalt, worden ze harder en hebben ze veel minder grip op de weg. Het sturen wordt minder responsief en de remafstand neemt toe! audi a1 winterbanden zijn ontworpen om buigzaam te zijn onder koudere weersomstandigheden en geven daardoor meer grip, tractie, wegligging en veel kortere remafstanden dan zomerbanden. Dus als je een winterse rijoplossing voor jouw A1 overweegt, waar moet je dan voor gaan? Neem een kijkje op de site van jdbandenvelgen en laat je deskundig begeleiden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn