Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Alles over stotteren kinderen

Het is een feit dat vanwege stotteren kinderen zich minder vrij voelen. Niet vloeiend kunnen spreken komt nogal eens voor bij jonge kids en dit vormt een groot probleem voor hun ontwikkeling. Ze kunnen hierdoor last krijgen van de volgende kwalen:

  • minder zelfverzekerd zijn
  • angstig raken
  • sociaal isolement

En dit is natuurlijk allemaal niet zo mooi. Dit kan allemaal veroorzaakt worden door het stotteren. Kinderen kunnen hierdoor minder zelfvertrouwen hebben, omdat ze bang zijn om in het bijzijn van andere mensen niet uit hun woorden te komen. En als dit dan ook nog eens echt gebeurt, dan ziet het kind zijn of haar angst bevestigd worden en zal het er de volgende keer ook weer bang voor zijn. En door deze angsten zal het vloeiend spreken al helemaal niet lukken op dat moment. En dit is allemaal te wijten aan de ziekte stotteren. Kinderen hebben hierdoor ook minder contacten, die juist wel bevorderlijk zouden zijn voor hun ontwikkeling. En alleen daarom al is het belangrijk om iets te doen aan het stotteren. Kinderen zijn in de groei en kunnen over het algemeen zeer goed nieuwe dingen oppikken. Een kind is nog erg buigzaam en dit geldt niet alleen op het fysieke vlak. Ook psychisch kan hem of haar veel worden aangeleerd. Het is zeker aan te raden om op tijd in te grijpen bij stotteren. Kinderen lopen hierdoor het minste risico dat het probleem groter wordt dan het al is. Het staat als een paal boven water dat door stotteren kinderen minder goed mee kunnen komen met de rest van de klas. Bovendien kan het een reden vormen waardoor ze gepest zullen worden. En dit is natuurlijk absoluut niet de bedoeling. Heeft uw kind hier nou ook last van en bent u op zoek naar een goede manier om uw peuter of kleuter ervan af te helpen en hem of haar vloeiend te leren spreken? Lees dan even verder in de volgende alinea. Daar wordt u namelijk haarfijn uit de doeken gedaan hoe u dit het beste aan kunt pakken.

Last van stotteren? Kinderen kunnen bij Del Ferro een cursus volgen

Heeft uw kind erge last van stotteren? Kinderen die hiermee kampen kunnen te allen tijde terecht bij de cursussen van Del Ferro. Hier kunnen ook zij uitstekend leren spreken, terwijl u dit van tevoren misschien niet zou verwachten. Wij kunnen de meeste kids helpen om te stoppen met stotteren. Kinderen voelen zich over het algemeen zeer op hun gemak bij ons, omdat wij er alles aan doen om hen goed te begeleiden. Wij spannen ons altijd tot het uiterste in om iets te doen aan het stotteren. Kinderen komen vrijwel zonder uitzondering vrolijk bij ons vandaan en na een poosje kunnen zij ook weer vloeiend spreken. Het kan misschien nog wel eens voorkomen dat er een stotterend zinnetje uit komt, maar dit is ook helemaal niet vreemd. Als de basis maar gelegd is, dan komt de rest vanzelf. En zo zult u merken dat uw kindje niet meer zal stotteren. Kinderen varen er over het algemeen wel bij, omdat zij een stuk zelfverzekerd zullen zijn, minder last hebben van angst voor praten in gezelschappen en gewoon net zoals alle andere kindjes in de klas kunnen zijn. En dit is heel wat waard voor een kind! Klinkt dit u nou allemaal wel als muziek in de oren, maar zou u toch eerst nog even van de hoed en de rand willen weten, voordat u een besluit neemt over of u al dan niet met ons in zee zult gaan? Neem dan gerust even een kijkje op onze site delferro.nl om meer te weten te komen over deze cursus. Uiteraard kunt u ook even contact met ons opnemen om meer informatie aan te vragen. Wij helpen u graag!

Kiezen voor een kindercursus biedt vele voordelen

Als u voor Del Ferro kiest om uw kind goed te leren praten, dan profiteert u van vele voordelen. Ten eerste zal uw kindje natuurlijk niet meer stotteren. Kinderen leren bij ons namelijk op een heel bijzondere manier spreken, een manier die wetenschappelijk is bewezen en al 35 jaar goed werkt. Verder kunt u bij ons profiteren van:

Wij hebben nog nooit iemand voor een dichte deur laten staan en zullen dit ook bij u niet doen. Dus wilt u uw kleintje ook helpen met niet meer stotteren? Kinderen zijn altijd welkom bij ons, welke leeftijd ze ook hebben. Voor de kleinsten hebben wij een speciale cursus voor 4 tot 6 jaar. Voor oudere kids hebben wij weer andere cursussen. Hebt u zelf als volwassene ook nog wel eens last van stotteren? Kinderen zijn niet de enigen die bij ons terecht kunnen. Ook volwassenen kunnen bij ons een cursus volgen, zodat ook zij vloeiend leren spreken. Klinkt dit goed, maar wilt u toch eerst meer overtuigd raken van het feit dat u bij ons aan het goede adres bent? Lees dan eens onze succesverhalen op de site. Daarna zult u zeker weten dat u bij ons goed zit. Wij verwelkomen u graag tijdens een van onze cursussen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn