Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Agriturismo Italie: avontuurlijk genieten op Italiaanse boerderijen

Agriturismo italie, wat betekent een ‘ontspannen verblijf op een Italiaanse boerderij, is sinds lange tijd een goed bewaard geheim van Italië. Tenminste, tot nu toe. De reden hiervoor is dat heel wat mensen steeds vaker op zoek gaan naar nieuwe avonturen om een niet-alledaagse vakantie te beleven. Bovendien wekt het drukke leven thuis, het verlangen naar ultiem ontspannen in de natuur op.  En waar kan je dit niet beter doen dan op het platteland in Italië. Maar wat is nu precies een verblijf agriturismo italie? Buiten een zalig verblijf op een Italiaanse boerderij, is het nog veel meer dan de geneugten van de boerenstiel leren kennen. Wat precies, lees je in dit blog.

Accommodatie en cultuur agriturismo italie

Naast de boerderij staat uiteraard geen luxe resort neergezet om jou op jouw wenken te bedienen. Agriturismo italie betekent dat 90% van de tijd jouw gastheren boeren zullen zijn. Je kamer bevindt zich in het huis van de boerderij, of in een bijgebouw in de buurt. Neen, niet in de koeienstallen! De kamers variëren ook van grote, onafhankelijk gebouwde mini-appartementen tot gezellige, eenvoudige kamers in het centrale gedeelte van de boerderij. Een agriturismo italie -ervaring zal je nooit teveel laten betalen voor wat je aangeboden krijgt.  Tevens zijn er nog geen meldingen of negatieve ervaringen binnengelopen van vieze kamers. Het leuke is dat alles heel informeel aanvoelt. Je zult zelden een receptie zien om je bij aankomst aan te melden en andere gasten zul je ook niet vaak tegenkomen. Je wordt gewekt door hanen en vaak kun je zelfs enkele dagen voor je vertrekt nog bellen en een verblijf reserveren. Om een andere cultuur en mensen te leren kennen, is agriturismo Italie een perfecte gelegenheid. En wat is een betere manier om dichter bij de mensen te staan dan daadwerkelijk in iemand zijn huis verblijven? Je kunt je eigenlijk geen betere accommodatie voorstellen voor het geld dat je betaalt. Hieronder enkele fabels uitgeklaard:

  • Mythe # 1: Je moet minstens een week blijven om een agriturismo italie te ervaren. Niet waar! Hoewel sommige vakantieboerderijen een verblijf van minimaal drie nachten (of langer) hebben, biedt de overgrote meerderheid ook overnachtingen van één nacht.
  • Mythe # 2: Een verblijf bij een familieboerderij is niet goed als je bijvoorbeeld op een romantische vakantie bent en privacy wilt. Niet waar! De eigenaren zijn super vriendelijk en meegaand en totaal niet opdringerig.
  • Mythe # 3: Als je op zoek bent naar luxe voorzieningen, dan is een verblijf op de boerderij niets voor jou. Waar en niet waar! Als u het soort persoon bent dat afhankelijk is van alle luxe, dan kunnen sommige boerderijen niet voor jou zijn. Andere dan weer wel!

Cullinaire ontdekkingsreis

Het beste onderdeel van een traditioneel agriturismo italie, is het eten.  Bij de meeste vakantieboerderijen krijg je voor 30 tot 50 euro per persoon een uitgebreid diner en ontbijt. Alle maaltijden zijn vervaardigd van producten op de boerderij, zoals eieren en vlees. Maar vaak ook wijn en olijfolie. En, omdat veel van de beste Italiaanse gerechten niet in dure restaurants worden gevonden, maar in de huizen op het platteland, is er vaak geen beter ontbijt, middag- of avondmaal tijdens een agriturismo italie. Andere bonussen zijn dat de boerderijen overal verspreid liggen op het prachtige platteland van Italië. Geloof je het niet? Ga gewoon naar myitaly.nl en bekijk het aanbod. Dus of je nu de wijngaarden van Toscane of de rotsachtige heuvels van Le Marche wilt zien, er is altijd een agriturismo italie die je zalig laat ontwaken en precies laat zien wat je wilt zien. Zelfs vakantieboerderijen met heel veel bloemen, natuur, dieren en complete stilte.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn